Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

"Vi se sigurno šalite, gospodine Feynman!"

Richard Feynman

Kategorija:  Biografija



"Vi se sigurno šalite, gospodine Feynman!"

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  288

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  3110

ISBN:  978-953-203-289-5


Cijena:  26.00 €

Internet cijena:  23.40 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  4.83 ( ukupno glasova: 12 )


Broj pregleda knjige:  22741


Opis:
KNJIGA TRENUTNO NIJE DOSTUPNA!



Prvo hrvatsko izdanje knjige koja već 22 godine oduševljava svakoga tko je čita u brojnim izdanjima i na brojnim jezicima diljem svijeta. Feynman (1918-1988) je legendarni znanstvenik, dobitnik Nobelove nagrade za fiziku, no ovo nije knjiga o fizici. S podnaslovom "Pustolovine jednog znatiželjnog karaktera", ova knjiga pršti energijom, anegdotama i životom. Sjajna uma i duha, vječiti skeptik, duhovit, strastven, Feynman obara stereotip o dosadnom znanstveniku. Njegovi studenti su ga obožavali, žene također. JOŠ NISTE ČITALI FEYNMANA? Sad je prilika da ispravite propušteno!








O knjizi su napisali:








Priče u ovoj knjizi skupljane su postupno i neslužbeno tijekom sedam godina vrlo ugodnog bubnjanja s Richardom Feynmanom. Mislim da je svaka priča za sebe vrlo zabavna, a zajedno su zadivljujuće: koliko se divnih ludih stvari njemu dogodilo tijekom jednog života, ponekad je teško povjerovati. Čista je inspiracija činjenica da je jedna osoba smislila toliko mnogo nevinih nepodopština u samo jednom životu!


(RALPH LEIGHTON)








Sječanja u ovoj knjizi slikaju istinitu priču njegovog karaktera – njegove gotovo kompulzivne potrebe za rješavanjem zagonetki, provokativne nepodopštine, pravednički gnjev zbog pretencioznosti i licemjerja te njegov talenta za nadmetanjem sa svima koji ga pokušaju izazvati! Ova je knjiga divno štivo: izazovna, šokantna, ali topla i ljudska.


(ALBERT R. HIBBS, Jet Propulsion Laboratory, Kalifornijski institut tehnologije)








"Oduševljavajuće neobuzdano ... Bogato pojedinostima ... Živ portret živahnog, briljantnog mislioca, pustolova misli i djela."


(Booklist)








"U svijetu nuklearne fizike i dobitnika Nobela, ne postoji nitko poput Feynmana ... Ova knjiga divna je serija kratkih kadrova, uspomena jedne karijere ... Prvoklasno štivo - i poslastica za one koji možda još ne znaju za Feynmanovo profinjeno ludilo."


(Kirkus Review)








"Ova je knjiga puna vinjeta koje oslikavaju čovjeka opsjednutog i oduševljenog zagonetkama svake vrste, od vještine provaljivanja u sefove do otkrivanja fizičkih zakona beta raspada ... Užitak za čitanje."


(Philadelphia Inquirer)



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service