Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Svemir u orahovoj ljusci

Stephen W. Hawking

Kategorija:  Znanost



Svemir u orahovoj ljusci

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  216

Uvez:  tvrdi

Format:  17 x 24 cm


Kataloški broj:  5026

ISBN:  953-203-130-8


Cijena:  28.00 €

Internet cijena:  25.20 €   


Ocjena nakladnika:  4.50

Ocjena korisnika:  4.75 ( ukupno glasova: 4 )


Broj pregleda knjige:  10958


Opis:
Knjiga trenutno nije dostupna

Jedan od najutjecajnijih kozmologa našeg doba, Stephen Hawking vodi nas po samim rubnim područjem teorijske fizike, gdje je istina često neobičnija od mašte, kako bi laičkim jezikom objasnio svemir. Mnogo četverobojnih ilustracija pomaže nam u objašnjavanju ovog putovanja kroz nadnaravnu zemlju čuda gdje se čestice, membrane i strune kreću u jedanaest dimenzija; gdje crne jame isparavaju i iščezavaju, odnoseći sa sobom svoje tajne.

Svemir u orahovoj ljusci neizostavno je štivo za sve nas koji želimo razumjeti svemir u kojem živimo. Kao i slavna Kratka povijest vremena, ova knjiga dočarava uzbuđenja koja se osjećaju i u znanstvenoj zajednici kad se tajne svemira počnu pred nama otvarati.

Ponašanje neizmjerno velikog svemira, piše Stephen Hawking, može se razumjeti kroz prikaz njegove povijest u imaginarnom vremenu. U tom smislu ima sličnosti s Hamletovom orahovom ljuskom, a u tom orahu je sadržano sve što se događa u stvarnom vremenu. Hamlet je dakle bio potpuno u pravu: Možemo biti zatvoreni u orahovu ljusku i smatrati se kraljem beskrajnog prostranstva.

Nakon Kratke povijesti vremena, ovo drugo značajno Hawkingovo znanstveno-popularno djelo već je osvojilo književnu nagradu i privuklo pažnju milijuna čitatelja diljem svijeta. S više od 200 ilustracija u boji, to je dosad najzorniji prikaz

Kozmologije svemira u kojem živimo.

Knjigu je preveo Damir Mikuličić



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service