Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Dina - Butlerijanski džihad

Brian Herbert, Kevin J. Anderson

Kategorija:  Znanstvena fantastika



Dina - Butlerijanski džihad

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  ZF


Stranice:  574

Uvez:  tvrdi

Format:  14 x 22 cm


Kataloški broj:  2153

ISBN:  953-203-149-9


Cijena:  32.00 €

Internet cijena:  28.80 €   


Ocjena nakladnika:  4.00

Ocjena korisnika:  4.83 ( ukupno glasova: 6 )


Broj pregleda knjige:  7058


Opis:
Temeljena na zabilješkama Franka Heberta, ova nova trilogija obrađuje najvažnije, u ranijim knjigama često spominjano, ali nikad opisano razdoblje u povijesti svemira DINE: titanski, višegeneracijski rat, u kojem su se ljudi borili i na kraju oslobodili vlasti inteligentnih strojeva. U unutarnjoj kronologiji svemira DINE, to je priča o događaju iz prošlosti koji je bitno odredio budućnost DINE kakvu znamo iz dosad obajvljenih knjiga F. Heberta i njegovih nasljednika.



Komentari:  (1)


28.3.2008 / Napisao: Željko Lasinger

Iako nije napisana od idejnog tvorca Dine, Franka Herberta, izuzetno se dobro uklapa u sagu. Naravno stil pisanja je nešto malo različit no to ni malo ne umanjuje užitak čitanja. Predivno je vratiti se ponovo u svijet Dine i čitati kako je sve to počelo.
Čitati o događajima koji su samo ovlaš spomenuti u originalnom serijalu, o prvom jahaču crva, otkrivanju začina, osnivanju Ceha, Bene Gesserit reda...
Barem da su ove knjige napisane ranije da čitatelj može kronološki pratiti sve događaje. Oni koji nisu čitali niti jednu knjigu Dine, neka počnu sa ovom trilogijom te slijedećom a tek onda dođu do prve napisane Dine. Toliko je nevjerojatnih zamisli, toliko događaja koji bi se prema današnjim pokazateljima mogli ostvariti (ne mislim na otkrivanje začina), pokrivenost nevjerojatno velikog vremena radnje.
Knjige nakon kojih ćete se zamisliti kamo to čovječanstvo ide.

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service