Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Tajanstveni plamen kraljice Loane

Umberto Eco

Kategorija:  Beletristika



Tajanstveni plamen kraljice Loane

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Kronos


Stranice:  431

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  4025

ISBN:  953-203-265-7


Cijena:  27.00 €

Internet cijena:  24.30 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  4.67 ( ukupno glasova: 3 )


Broj pregleda knjige:  4807


Opis:
Glavni junak Yambo je nakon jedne nesreće izgubio pamćenje. I to ne pamćenje kojeg neurolozi nazivaju 'semantičkim' (na primjer, sjeća se svega što je znao i ranije o Juliju Cezaru i zna napamet mnoge pjesme); izgubio je 'autobiografsku' memoriju: ne zna kako se zove, ne prepoznaje svoju ženu i djecu, ne sjeća se svojih roditelja ni djetinjstva.

Pratimo spori oporavak junaka, kojeg žena odvodi u seosku kuću gdje su još sačuvane knjige i časopisi koje je čitao kao dječak, školske bilježnice, gramofonske ploče koje je slušao. U svijetu odraslih to je doba Mussolinija, a u svijetu dječaka su stripovi i dječje knjige. Prijatelj mu priča i o jednoj djevojci iz škole, u koju je Yambo je bio ludo zaljubljen, no on se ne može sjetiti njenog lika...

A onda mu se dogodi i druga nesreća. Yambo, sada ponovno u komi, proživljava brzu spiralu svih svojih godina sve do konačne vizije.

Nakon Imena ruže, Foucaultovog njihala, Otoka prethodnoga dana, Baudolina, peti roman Umberta Eca potvrdio je svoju kvalitetu koja se – čita.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service