Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Imperij pohlepnoga politeizma
Ogledi iz bioetike i socijalne ekologije

Fahrudin Novalić

Kategorija:  Politika



Imperij pohlepnoga politeizma

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  254

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  8306

ISBN:  978-953-203-332-8


Cijena:  21.00 €

Internet cijena:  18.90 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4946


Opis:
Idoli pohlepnog politeizma su moć, vlast, politika, novac, rat, kriminal, slava… Polemičko djelo pisano o formi znanstvenih eseja o brojnim temama iz socijalne ekologije, politologije i međunarodnih odnosa.

Novalić argumentirano razotkriva pohlepni politeizam, čiji su idoli moć, vlast, politika, novac, rat, kriminal, slava… Dokazuje da je sakralizacija svjetovnog zahvatila ne samo osobni, obiteljski, društveni život, nego i crkve/vjerske zajednice u onoj mjeri u kojoj su koristoljublje i bešćutnost potisnuli duholjublje i etičnost. Djelo je originalno kako po izboru teme knjige i ogleda, tako i po kritičkom pristupu tegobnoj svakidašnjici. Rekonstrukcijom teoretskih principa iz pojedinih ogleda, u opsežnom uvodnom tekstu, autor uspostavlja zavidan sklad teorijskog i empirijskog.

Djelo je stimulativno pri promišljanju brojnih tema iz bioetike, socijalne ekologije, politologije i međunarodnih odnosa. Autor se poziva na respektabilnu literaturu iz tih područja. Kritičko-polemički rakurs autora čitatelje neće ostaviti ravnodušnim. Takva polemička struktura vrlo je stimulativna za tip diskursa koji valja razvijati u hrvatskoj znanstvenoj i političkoj javnosti.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service