Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Ponovno otkrivanje života

Anthony de Mello

Kategorija:  Duhovnost



Ponovno otkrivanje života

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  126

Uvez:  meki

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  5518

ISBN:  978-953-203-386-1


Cijena:  12.90 €

Internet cijena:  11.61 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  7319


Opis:
Jedan od najdarovitijih duhovnih učitelja 20. stoljeća, Anthony de Mello, diljem svijeta je poznat po svojim knjigama, meditacijskim seminarima, terapijama i tečajevima koje je vodio do svoje prerane smrti 1987. godine.

Poput njegove ranije knjige (Buđenje svijesti) u našem izdanju, i ova knjiga nabijena je pravom mudrošću i praktičnim savjetima koji su kao samopomoć pomogli već milijunima da žive punijim i sretnijim životom. Ponovno otkrivanje života je dosad neobjavljeni transkript jednog od njegovih predavanja.

Postigli smo sve moguće vrste tehnološkog napretka. No je li to uzdiglo kakvoću našeg života makar za milimetar? Želite li znati što ja mislim? Ne, nije nimalo. O, da, imamo više udobnosti. Više brzine. Užitaka, zabava, to svakako. Više obrazovanja. Više tehnološkog napretka. Je li taj napredak donio bilo kakvo poboljšanje te osamljenosti i ispraznosti i tuge? Bilo kakvo poboljšanje

te pohlepe i mržnje i sukoba? Manje borbe? Manje okrutnosti? Ako želite znati što mislim, mislim da je sada gore.



A tragedija je, kako sam otkrio prije deset ili dvanaest godina, to da je tajna pronađena. Ali zašto je ne koristimo? Ne želimo, evo zašto. Biste li to vjerovali? Mi to ne želimo. Mi to ne želimo. Možete li zamisliti da nekom kažem, “Pogledajte, dat ću vam formulu pomoću koje ćete biti sretni do kraja života.

Uživat ćete u svakoj minuti u ostatku života.” Zamislite da vam to kažem.



U redu, danas ću vam to reći. Dat ću vam formulu. Dat ću vam je. Znate li što će većina vas učiniti? Žao mi je što vas unaprijed vrijeđam, u redu? Ali ako ste imalo nalik na slušateljstva koja sam dosad imao, znate li što će većina vas učiniti? Reći ćete, “Prestanite. Ne recite mi. Prestanite. Ne želim to čuti.” Oni to ne žele čuti, a vi to čak ne morate ni vjerovati; dokazat ću vam to.

Vi ćete mi to dokazati prije kraja današnjeg dana. O, dobro ćemo se zabavljati, pazite. Vi to ne želite.

(ulomak iz knjige)



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service