Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Dina

Frank Herbert

Kategorija:  Znanstvena fantastika



Dina

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  ZF


Stranice:  558

Uvez:  tvrdi

Format:  14 x 23 cm


Kataloški broj:  2158

ISBN:  953-203-180-4


Cijena:  26.00 €

Internet cijena:  23.40 €   


Ocjena nakladnika:  4.00

Ocjena korisnika:  4.71 ( ukupno glasova: 24 )


Broj pregleda knjige:  23398


Opis:
DINA je priča o pustinjskom planetu Arrakisu čiji bizarni gospodari pijeska, divovski crvi, jedini u čitavome svemiru daju čudesnu tvar, začin "melange", neophodan pri svladavanju prostor- vremena tijekom međuzvjezdanih putovanja.

DINA je, zajedno s nastavcima, zasigurno najveći SF ep svih vremena, kozmička epopeja o dobru i zlu, puna pustolovina, izdaja, misticizma, ekologije i političkih intriga, od feudalnog društva iz daleke budućnosti do ideje o uzgoju čovjeka nadnaravnih, gotovo božanskih moći.

DINA je Franku Herbertu donijela nagrade NEBULA i HUGO.

Nakon DINE koju držite u ruci objavljivani su, sve do autorove smrti, njeni nastavci, sve čudesna djela koja obuhvaćaju tisuće godina i generacije junaka s kojima je autorova mašta dalje plela bogatu tapiseriju galaktičkog carstva, jednako zanimljivu po svojoj uzbudljivoj radnji koliko po misaonim varijacijama.



Komentari:  (2)


8.9.2008 / Napisao: stjepan tomislav križanić

Klasika, najbolja knjiga iz cijele serije o Dini. Nisu loše ni knjige - prvih šest koje prikazuju nastanak cijelog svijeta Dine ( Najezda strojeva, Bitka za ...) Kao ljubitelju sf - a biti će mi zadovoljstvo ako će biti novih nastavaka koje će se prevesti u Hrvatskoj.
Upit: Zanima me da li je moguće da "Izvori" počnu prevoditi knjige iz serije "Zaboravljena kraljevstva" obzirom da knjiga ima za kupiti ali na engleskom jeziku. Cijeli serijal je zanimljiv i maštovit a čitanje na stranom jeziku ipak smanjuje cijeli doživlaj čitanja pa bi bilo vrlo lijepo da se knjige prevedu.


6.9.2008 / Napisala: T M

Izvrsna knjiga, obožavateljica sam cijelog serijala.

Zamjerka izdavačima: previše pravopisnih grešaka, izostavljenih slova i lošijeg prijevoda.
Nije mi nikada žao dati novce za knjigu ali za 200kn ipak očekujem da je knjiga pravilno prevedena i lektorirana pa me i male pogreške živciraju

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service