Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Duh tame
Pripovijesti iz prapovijesti

Mirna Malinar

Kategorija:  Povijesni roman



Duh tame

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  516

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24,5 cm


Kataloški broj:  8120

ISBN:  978-953-203-333-5


Cijena:  22.00 €

Internet cijena:  19.80 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  4.33 ( ukupno glasova: 6 )


Broj pregleda knjige:  32695


Opis:
Roman koji postmodernističkim načinom spaja drevnu prošlost sa sadašnjošću: život i tragični kraj manjeg prapovijesnog plemena u Lici - nastanjenog u polju uz rijeku ponornicu ispod brda Vatinovac koje u nutrini skriva veliku, mističnu i prekrasnu špilju Bezdanjaču - spaja s pričom o životnim prekretnicama mladog speleologa, otkrivača špilje s njezinim sudbonosnim sadržajem.

U zanimljivoj i izvrsno napisanoj priči oživljeni su likovi koje brzo prihvaćamo, vežemo se uz njih i nećemo ih zaboraviti. Život čitavog sela pratimo u likovima Vjehora, Etara, Anaie, Pletora, Aplo, Velsone... Mnoga od tih imena doista su poznata iz kasnijih rimskodobnih natpisa. Nijema imena s kamenih natpisa pretočena su u ovom romanu u žive likove, predstavljene u njihovom radu, brigama, čežnjama i spoznajama – u vrijeme masovnog prodora nadmoćnih ratnika iz posve druge kulture sa sjevera…

      Tri tisuće godina kasnije, speleolozi i arheolozi otkrivaju materijalna svjedočanstva tih događanja. Na njihovoj podlozi, kao i na snovidnom mističnom doživljaju mladog speleologa, kojim je premostio tisućljeća, ispredena je ova potresna i duboko humana pripovijest iz prapovijesti.

Onaj tko je čitao serijal DJECA ZEMLJE od Jean Auel (Pleme spiljskog medvjeda, Dolina konja, Lovci na mamute, Ravnice povratka, Vatreni kamen) uživat će u učitanju i ovog romana.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service