Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Najveća predstava na Zemlji
Dokazi u prilog evoluciji

Richard Dawkins

Kategorija:  Znanost



Najveća predstava na Zemlji

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  480

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  5052

ISBN:  978-953-203-338-0


Cijena:  28.00 €

Internet cijena:  25.20 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 4 )


Broj pregleda knjige:  14298


Opis:
Svjedoci smo paradoksa: Dokazni materijal za evoluciju raste iz dana u dan i nikad ti dokazi nisu bili jači. Istodobno, slabo upućeni protivnici evolucije, kreacionisti, glasniji su nego ikad. Ova je knjiga autorov sažetak dokaza da je 'teorija' evolucije zapravo činjenica – jednako nepobitna koliko i svaka druga znanstvena činjenica.

NAJVEĆA PREDSTAVA NA ZEMLJI je prvi objavljeni prijevod u svijetu najnovije knjiga Richarda Dawkinsa, britanskog evolucijskog biologa kojeg je časopis Prospect proglasio jednim od 10 svjetskih intelektualaca s najvećim utjecajem na javnost (engleski original izašao je u rujnu 2009.)
Na početku 21. stoljeća 44 posto Amerikanaca (a slični postoci, manje-više vrijede i u europskim zemljama) smatra da su čovjek i sva bića na Zemlji nastali prije oko 10.000 godina i da ih je stvorio Bog. Pobornici tog kreacionizma i brojni vjerski fundamentalisti, posebno utjecajni u SAD, ne prihvaćaju evoluciju života na Zemlji koja traje već milijardama godina, premda za to postoje nebrojeni dokazi. Dawkins ustaje protiv očite kreacionističke besmislice, koja se u nekim sredinama čak nastoji prikazati kao „znanstvena teorija“ posve ravnopravna s teorijom evolucije, pa stoga i predavati u školama. Kreacionisti tvrde kako je živi svijet previše savršen i složen da bi se mogao razviti bez pomoći nekog „inteligentnog dizajnera“ te da, po njima, nema dokaza za Darwinovu teoriju. Dawkins je stoga odlučio odgovoriti kreacionistima uz pomoć čudesnih dokaza svugdje oko nas. Potrebno je samo željeti i znati gledati pa da se vidi kako je dugotrajna evolucija života ne samo moguće već je i jedino prihvatljivo objašnjenje sveukupnog bogatstva života.
Knjiga Najveća predstava na Zemlji uzbudljivo je putovanje kroz nepojmljivo dugu evoluciju života, od najjednostavnijih biokemizama do danas. Osim kao odgovor kreacionistima, objavljivanje ove knjige potaknuto je i s 150. obljetnicom prvoga izdanja djela Postanak vrsta i 200. obljetnicom rođenja njenog autora, Charlesa Darwina.

Richard Dawkins je britanski evolucijski biolog kojeg je časopis Prospect proglasio jednim od 10 svjetskih intelektualaca s najvećim utjecajem na javnost. Donedavno je bio voditelj katedre Charlesa Simonyija za razumijevanje znanosti u društvu na oksfordskom sveučilištu. Proslavljeni je autor mnogih knjiga, uključujući djela Sebični gen, Slijepi urar, Uspon na vrhunac Nevjerojatno, Raspletanje duge, Priča predaka, Iluzija o Bogu.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service