Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Ljepota različitosti
Ekološki uzroci biološke raznolikosti na Zemlji

Mladen Šolić

Kategorija:  Znanost



Ljepota različitosti

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  288

Uvez:  tvrdi

Format:  14,5 x 23,5 cm


Kataloški broj:  5051

ISBN:  978 953 203 336 6


Cijena:  20.00 €

Internet cijena:  18.00 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 1 )


Broj pregleda knjige:  7795


Opis:
Zanimljiva i važna knjiga našega istaknutog ekologa, redovnog sveučilišnog profesora, stručnjaka za ekološke teme, istraživanje i zaštitu prirode, posebice mora. Knjiga nosi podnaslov Ekološki uzroci biološke raznolikosti na Zemlji. Priroda nas uvijek oduševljava svojom različitošću koja je čini toliko lijepom i zavodljivom. Međutim, različitost prirode nije samo zalog njene ljepote, ona je zalog i njenog opstanka!

Različitost je ono što prirodu čini zdravom, stabilnom i otpornom na poremećaje kojima je izložena. Različitost je polica životnog osiguranja prirode. Iz ove knjige saznat ćete i zašto.

Utjecaji čovjeka na biosferu - smanjivanje i uništavanje prirodnih staništa, klimatske promjene, prekomjerno iskorištavanje živih resursa, zagađenje okoliša, unošenje vrsta stranih nekom staništu - dostigli su zabrinjavajuće razmjere. Jedna od važnih posljedica navedenih utjecaja je smanjenje biološke raznolikosti na Zemlji.

Smisao ove knjige je jednostavnim jezikom i uz korištenje brojnih analogija objasniti čitateljima, koji nemaju posebno biološko i ekološko predznanje, kako diše priroda. Zašto ubrzano nestaju vrste na Zemlji? Zašto je biološka raznolikost tako važna? Kakve mogu biti posljedice nestanka vrsta za funkcioniranje ekosustava, pa i za samog čovjeka? Kako u budućnosti zaštititi ekosustave i održati biološku raznolikost? Gdje su glavni problemi i ima li uopće konačnih rješenja? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, pronađite odgovor u ovoj knjizi.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service