Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Razgovori o nevidljivom

Jean Audouze

Kategorija:  Znanost



Razgovori o nevidljivom

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  256

Uvez:  Tvrdi

Format:  14 x 22 cm


Kataloški broj:  5053

ISBN:  978-953-203-360-1


Cijena:  18.50 €

Internet cijena:  16.65 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4351


Opis:
Dva fizičara razgovaraju s jednim čovjekom kazališta o svemiru i o česticama mikrosvijeta tako da ih on razumije. Zauzvrat, on im iznosi svoja znanja, koja se zgodno uklapaju u njihova. Knjiga je most koji povezuje prirodoslovnu i humanističku obalu kulture.

Neobično originalan i duhovit pristup astrofizici i kvantnoj fizici: razgovori trojice prijatelja o tome.

Dva poznata francuska fizičara - Jean Audouze i Michel Cassé - razgovaraju naime s redateljem i scenaristom Jean-Claude Carriereom. On ih ispituje o fizici mikrosvijeta i svemira te istodobno iznosi primjere i usporedbe iz opće kulture, iz drevnih civilizacija, pjesništva ili svojih filmskih i kazališnih iskustava.

Dogovor je da fizičari nestručnom sugovorniku objašnjavaju mikro i makrosvijet razumljivim jezikom, pa oni vrlo živo i slikovito prikazuju ustroj svemira i čestica. Istodobno, u tom trijalogu razmjenjuju se misli o čovjeku, o njegovim vjerovanjima i ograničenjima, mitovima i znanstvenim dostignućima, o spoznavanju svijeta i jedinstvene prirode tvari.

Pred nama je zabavan i bogat razgovor koji vijuga kroz suptilna područja fizike i svjetske kulture, te filozofski i s humorom stavlja u suodnos kozmičke dimenzije i čovjeka. Čovjeka koji se, uostalom, sastoji od čestica zvjezdane tvari, ali i od misli sposobnih dosegnuti najudaljenije predjele prostorvremena.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service