Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Vrt Rame

Arthur C. Clarke, Gentry Lee

Kategorija:  Znanstvena fantastika



Vrt Rame

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  ZF


Stranice:  552

Uvez:  Meki uvez

Format:  13 x 20 cm


Kataloški broj:  2211

ISBN:  978-953-203-375-5


Cijena:  25.50 €

Internet cijena:  22.95 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  3.50 ( ukupno glasova: 2 )


Broj pregleda knjige:  6541


Opis:
Treća knjiga tetralogije (slijedi Razotkriveni Rama), jedne od najpoznatijih znanstveno-fantastičnih djela s kraja 20. stoljeća. U njoj se bard SF-a Arthur C. Clarke, zajedno s raketnim stručnjakom Gentryjem Leejem, bavi njemu omiljenom temom; susret čovječanstva s neusporedivo razvijenijom inteligencijom.

Već prva knjiga, Sastanak s Ramom, donijela je autoru nagrade Hugo, Jupiter i Nebula, i njegov je zaštitni znak, uz 2001: Odiseja u svemiru

Redoslijed čitanja: Sastanak s Ramom; Rama II; Vrt Rame





Nazvan Rama, 50-kilometarski šuplji valjak prošao je 2131. godine kroz Sunčev sustav, ne obraćajući pažnju na Zemlju i njene stanovnike. Članovi ekspedicija koji su ušli u Ramu nisu saznala mnogo o tom misterioznom artefaktu bez vidljivih putnika u njemu. Ne računajući robote.

Prolazila su desetljeća, sve do godine 2197. kad je otkriveno da ponovno dolazi jedan takav brod golemih dimenzija. Na Ramu II upućena je nova ekspedicija. Ali ne samo ona. Smatrajući približavanje Rame II prijetnjom, Zemlja upućuje na nju nuklearne rakete. Uzalud. Rama II nije bila uništena. Samo je napustila Sunčev sustav, kao da se ništa dogodilo nije. Osim što su na njoj ostala tri člana ekspedicije, na putu prema nepoznatom cilju negdje u međuzvjezdanom prostoru.

A kad su nakon godina putovanja došli do tog cilja, dočekali su ih doživljaji izvan moći ljudskog shvaćanja. No tvorci Rame, tkogod da bili, imali su za njih zadatak koji se nije mogao odbiti: Vrt Rame mogao je primiti svoje naseljenike…



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service