Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

EX CATHEDRA

Ferid Muhić

Kategorija:  Pripovijetke



EX CATHEDRA

Nakladnik:  Razni nakladnici

Biblioteka:  -/-


Stranice:  226

Uvez:  Meki uvez

Format:  12 x 20 cm


Kataloški broj:  220

ISBN:  978-95-3990-903-9


Cijena:  14.00 €

Internet cijena:  12.60 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  4040


Opis:
Zbirka četrdesetak kratkih pripovjedačkih bisera bosansko-makedonskog književnika Ferida Muhića, zapravo pjesnika, točnije filozofa, još točnije planinara, a najtočnije zaljubljenika u prirodu, u ljude.
Autora koji je dosad objavio 37 knjiga, piše na bosanskom i makedonskom, a prevođen je na albanski, arapski, francuski, engleski, bahasu, njemački, poljski, ukrajinski, talijanski i turski jezik. I evo ga sada na hrvatskome prijevodu s makedonskog.

Toplina autorovih riječi je nevjerojatna, to je vrelina na kojoj se možemo ugrijati onda kad nam je najhladnije, kad se pitamo što smo i koji nam je smisao postojanja.
Ferid Muhić putovaše s kraja na kraj svijeta, bio je na planinskim vrhovima Aljaske i Bornea, a Balkanom prošao sve njegove vrhove iznad 2000 metara. Uvjerio se da razumije govor šume, šapat borova, često udubljen u razgovor sa zvjerima, cvijećem i zvijezdama.
No najviši vrh što ga je dosegnuo zavijen je u oblacima njegovog maštovitog duha. Iz njih nam sijevaju nezaboravne rečenice koje krijepe dušu čitatelja.
Užitak za čitanje prije spavanja, kad se tijelo opušta, a duh krene Feridovim stazama, što stvarnim, što izmaštanim. I ne znaš kada se jedno pretopi u drugo.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service