Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Prerastanje Boga

Richard Dawkins

Kategorija:  Religija i društvo



Prerastanje Boga

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  -/-


Stranice:  252

Uvez:  tvrdi uvez

Format:  15 x 23,50 cm


Kataloški broj:  4508

ISBN:  978-953-203-459-2


Cijena:  21.00 €

Internet cijena:  18.90 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  2456


Opis:
Richard Dawkins je imao petnaest godina kad je prestao vjerovati u Boga. Zadivljen ljepotom i složenošću živih bića, bio je dotad siguran da iza svega toga stoji neki konstruktor koji je sve to osmislio. Promijenio je svoje mišljenje nakon što je saznao za evoluciju. Sada, u Prerastanju Boga ovaj vrsni širitelj i tumač znanosti, jedan od najboljih u svijet, nudi čitateljima, mladima i manje mladima, priliku da razmisle o nekim velikim pitanjima. I da sami zaključe što je istina, a što je tlapnja.

U dvadeset duhovito zabavnih poglavlja Dawkins objašnjava kako prirodni svijet nastaje korak po korak bez nadnaravnog kreatora, te izravno izaziva neke od najtemeljnijih tvrdnji što ih izjavljuju svjetske religije. Vjerujete li u Boga? Kojega? Je li Biblija Dobra Knjiga? Je li privrženost nekoj religiji neophodan ili čak jedini moguć temelj dobrote ljudi? Raščlanjujući sve, od Abrahamovog postupanja sa sinom Izakom pa do građe snježne pahuljice, Prerastanje Boga je provokativni vodič na putu u razmišljanje svojom glavom, umjesto glavama neukih zastrašenih ljudi od prije više tisućljeća.

Kad netko promišlja ateizam, ja mu savjetujem da prvo čita Bibliju, a zatim Dawkinsa. Prerastanje Boga – uz bok s Biblijom!
(Penn Jillette, autorica  God, No!)



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service