Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Balada o nenadležnosti
Priručnik za zakonsku borbu protiv samovolje i korupcije u lokalnoj samoupravi i protiv nenadležnosti državnih tijela RH

Jadranka Skorin-Kapov, Darko Skorin-Kapov

Kategorija:  Esejistika



Balada o nenadležnosti

Biblioteka:  -/-


Stranice:  312

Uvez:  tvrdi uvez

Format:  14,5 x 23 cm


Kataloški broj:  8328

ISBN:  978-953-7015-58-9


Cijena:  21.50 €

Internet cijena:  19.35 €   


Ocjena nakladnika:  5.00

Ocjena korisnika:  -- ( ukupno glasova: 0 )


Broj pregleda knjige:  3958


Opis:
Nije nam bilo nikakvo zadovoljstvo pisati ovu knjigu, ali napisali smo je jer smatramo da može poslužiti kao ogledni primjer nastojanja za suzbijanje korupcije i samovolje u jedinici lokalne samouprave, uz upornost da se konačno uzmu u obzir nedvojbene činjenice, pri tome ukazujući na neprofesionalnost relevantnih struka i na anemične izgovore o nenadležnosti odgovarajućih državnih tijela. Stoga podnaslov knjige i glasi: „Priručnik za zakonsku borbu protiv samovolje i korupcije u lokalnoj samoupravi i protiv nenadležnosti državnih tijela RH“.

Smatramo da naš primjer iznesen u knjizi, a koji zasigurno nije jedini u RH, možda može potaknuti i druge ljude da se idući našim putokazima uhvate ukoštac s korupcijom i samovoljom vlasti u svoj lokalnoj sredini.

Navodi ove knjige su isključivo rezultat neospornih dokaza. Mi ne insinuiramo već navodimo dokaze za sve naše tvrdnje. Stoga, pozivajući se na službena pismena, navodimo njihovu klasu i urudžbeni broj. To je naš danak studiju matematike na PMF-u u Zagrebu, gdje su nas izvježbali i naučili da tvrdnje treba uvijek potkrijepiti dokazima. Zato smo ovoj temi pristupili kao matematičari, kao što se pristupa npr. dokazivanju nekog teorema: nakon izreke teorema slijedi nedvojbeni dokaz, a na kraju piše Q.E.D. (Quod erat demonstrandum, t. j. lat. “što je trebalo dokazati”).



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service