Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Peto čudo

Paul Davies

Kategorija:  ZnanostPeto čudo

Nakladnik:  IZVORI

Biblioteka:  Luč


Stranice:  280

Uvez:  tvrdi

Format:  15 x 24 cm


Kataloški broj:  5018

ISBN:  953-203-062-X


Cijena:  20.00 €

Internet cijena:  18.00 €   


Ocjena nakladnika:  4.50

Ocjena korisnika:  4.00 ( ukupno glasova: 2 )


Broj pregleda knjige:  5698


Opis:
Je li život neki neobični kemijski slučaj, jedinstvena pojava samo u povijesti Zemlje? Ili je to nešto što je zapisano u zakonima kojima podliježe ponašanje svemira, predodređeno da se dogodi svugdje gdje to uvjeti dopuste?

Uzbudljiva otkrića u posljednje vrijeme, poput tragovi života u meteorima s Marsa, otvoriše put prema novom promišljanju porijekla života. Istražujući razne sučeljene teorije i složena filozofska gledišta, Davies nam u svojoj knjizi podastire činjenice koje upućuju na to da je život bio započeo u vrućem podzemnom svijetu, duboko unutar Zemljine kore. Autor zaključuje da se ključni korak iz nežive tvari u živu krije u pojavi prvih sustava za obradu informacija…

Rješenje zagonetke porijekla života je dalekosežno upleteno u prirodu svemira i mjesto čovječanstva u njemu…«Tko misli da se o znanosti ne može pisati jednostavno razumljivo i točno, taj nije čitao Paula Daviesa…Njegova knjiga je divan primjer znanosti kao izraza ljudske kulture, pa tako i ona sama spada u Peto čudo.» (Stefan Bengston, Nature)Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service