Knjižni klub IZVORI
Trnjanska cesta 64
10000 Zagreb

flowerflowerflower

Trenutno se nalazite na
Knjiga

Rječnik zanimljivih i neobičnih brojeva

David Wells

Kategorija:  Znanost



Rječnik zanimljivih i neobičnih brojeva

Biblioteka:  Luč


Stranice:  218

Uvez:  tvrdi

Format:  14 x 23 cm


Kataloški broj:  5039

ISBN:  953-7015-21-1


Cijena:  22.00 €

Internet cijena:  19.80 €   


Ocjena nakladnika:  4.50

Ocjena korisnika:  5.00 ( ukupno glasova: 2 )


Broj pregleda knjige:  6066


Opis:
Brojevi su očaravali ljudi još od praskozorja civilizacije. Pitagora je ustanovi da glazbeni sklad ovisi o omjeru cijelih brojeva i zaključio da je sve na svijetu Broj. Arhimed je izračunao broj zrnaca potrebnih da se ispuni (njemu poznati) svemir. Leopold Kroneker je rekao da je «Bog stvorio cijele brojeve; sve ostalo čovjekovo je djelo».

Ovo je prvo hrvatsko izdanje poznatog Penguinovo rječnika zanimljivih i neobičnih brojeva, koje je već doživjelo brojna izdanja. To je knjiga kakve još kod nas nije bilo, elementarni rječnik brojeva koji nudi čitatelju mnoštvo činjenica, zanimljivosti, a pisan je jednostavnim, svima razumljivim jezikom, bez složenim matematičkih simbola i notacija. U knjizi je i glosarij u kojem su objašnjeni temeljni pojmovi, premda je većina njih već objašnjena i u tekstu, a na kraju je kazalo za brza pretraživanja zanimljivih svojstava brojeve, Dakako, ne nedostaju ni tablice brojeva namijenjene čitateljima koji žele više.
Neke od ovih neobičnih i zanimljivih brojeva i njihova svojstva otkrili su još stari Grci, no neki su otkrivena tek nedavno, dok neke tek treba otkriti. Možda će ih otkriti neki od čitatelja ove knjige. To je jedna od čari matematike.



Komentari:  (0)

Copyright © 1990 - 2008 Knjižni klub IZVORI.   Sva prava pridržana.
CSS Validation Service Markup Validation Service